Prancūziškas varškės pyragas

Šiandien išmėginau du saldžius receptus. Deja, pirmasis, portugališkas desertas puodelyje, nesigavo, sukrito viskas ir vietoje pyragėlio turėjau blyną.

O štai antrasis, prancūziškas varškės pyragas, puikiai pavyko. Mano Linas visada savo stiliuje - jam pati skaniausia pyrago tešla. Iškepk, mama, vienos tešlos... :)

Tešlai:

200 g sviesto

0.5 stikinės cukraus

vanilinio cukraus

2 stiklinės miltų.

Įdarui:

0.5 kg varškės

3 - 4 kiaušiniai

0.5 stiklinės cukraus

 

Tešla: sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.

Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.

Kepiau 200C karštumo orkaitėje apie valandą, pabaigoje dar įjungiau ventiliatorių.

Kepimui naudojau torto formą, kurios kraštai nusiima, tai labai patogu buvo pjaustyti, nes iš gilaus indo gali būti sunkiau iškelti nesutrupėjusius gabaliukus.

Komentarai

Katik isjungiau orkaite!

Katik isjungiau orkaite! Visas pirmas namo aukstas kvepia vanile...Pradzioje dar labai abejojau, nes atrode toks skystokas tas idaras, tai bijojau, kad nesigaus kas, tas pabadziau su dantu krapstuku tai atrodo kaip tik. Nuostabu!

O man šį kartą nesigavo,

O man šį kartą nesigavo, nes... vietoje dviejų stiklinių miltų įpyliau vieną :( Maniau, kad jau moku receptą atmintinai, bet tik padariau savaitės pertrauką ir suklydau. Paprastai su skaniuoju apkepu nutinka taip, kad po kurio laiko vietoje vienos stiklinės miltų supilu dvi ir apkepas nesigauna toks skanus... Tai dabar matyt to įtakoje pataupiau miltų...

:) Labai geras receptukas

:) Labai geras receptukas :)
Kas paragavo-tas pirštukus apsilaižė :) ir visos draugės recepto prašo :)
Labai labai labai geras :)

Super pyragas! Labai skanus

Super pyragas! Labai skanus ir tikrai nesudetingas ;)

pyragas

o kiek deti vanilinio cukraus? ;)

Vanilinis cukrus

Vanilinio cukraus tiek kiek norisi :)

Pyragas

Išbandžiau šį receptą, tik kaip visada - varijuodama pagal savo galimybes. Galimybės šįkart buvo didesnės negu reikia, todėl į įdarą sukeliavo ir koks 1 kg alyvinių obuolių:) Išėjo toks pusiau pyragas, pusiau varškės apkepas su obuoliais, bet buvo nerealiai skanu - vyras net į darbą gabalą išsinešė:) Taigi ačiū dar kartą, Rima.
Man labai aptiko tai, kad nereikia tešlos maišyti, o pati tešla iškepė - pritariu LIinui - tokia, kad vieną gali valgyti:)

tikrai nerealus pyragas...Net

tikrai nerealus pyragas...Net pati netikejau, kad taip paprastai gelima iskepti toki skanesta.

Pirmasis pyragas

Pirma karta kepiau pyraga gyvenime ir pavyko! Labai skanutis! Aciu uz recepta!

Vita, tikrai, įdarui galima

Vita, tikrai, įdarui galima dėti ką tik sugalvoji. Paskutinį kartą aš kepiau su morkų įdaru. Spaudžiau morkų sultis, o likusias išspaudas sumaišiau su pienu, kiaušiniais ir cukrumi. Man ir vyrui buvo skanu, o štai vaikai nelabai vertino :)
Aidi, Lijana, džiaugiuosi, kad pavyko ir kad patiko :)

o man nelabai gavosi,kazkoks

o man nelabai gavosi,kazkoks labai jau birus ...

Kol karštas, tai tikrai būna

Kol karštas, tai tikrai būna birus, geriau palaukti kol atvės, nes miltus laiko tik sviestas, o kol jis šiltas,tai ir nelaiko :) Ir man atrodo, kad mažiau birus gaunasi kai ne tokius gerus miltus naudoju.

Tirpsta burnoje

Labai paprastai paruosiamas ir ypatingai skanus pyragelis ;) super!

Taip pat galima gaminti ir

Taip pat galima gaminti ir obuolių pyragą. Tik apačioje vos vos užberti trupinukų, tada kokius 6 obuolius pjaustytus ir apibertus cinamonu su šiek tiek cukraus ir visus likusius trupinius pilti ant viršaus. Su plakta grietinėle ir be jos pats tas.

Tai tobula

Esu varskes pyragu myletoja. Sis pyragas TOBULO skonio. Super receptas! Kepiau pirma karta ir nesitikejau, kad taip TOBULAI gali pavykti, o ir produktu nelabai daug reikia... SUPER!

Geras,geras

Ypatingai lengva paruosti nebuvo, bet sunku irgi ne. O skonis... paziuresim, bet numanau, kad bus skanu, bent jau is kvapo,pasklidusio virtuvej...

Del idaro

aha, man irgi atrode skystas ydaras, nu bet jei rasot visos taip sutartinai, kad gerai, tai ir man turetu gerai gautis.;)

nuostabu

kkaip ir kitos ta pati galiu pasakyt;)

Na pyragas tikrai gavosi

Na pyragas tikrai gavosi fantastiskas, labai visai seimai patiko :)
Tik va as dar ant virsaus trututi juodo sokolado istirpinus apslaksciau, tai ir vaizdas geras ir skonis fantastiskas :)

Super pyragas!

Labai skaniai gavos. Be priekaistu!
Kai tik suvalgysim kita darysimes! :)

niam niam

Labai skanu,tik truputi daugiau miltu dejau,kad biresnis butu,labai aciu uz recepciuka,gaminsiu ji dazniau:)

Pyragas tikrai LIUX...LABAI

Pyragas tikrai LIUX...LABAI LABAI skanu...aciu uz receptuka:)))

neesigavo

kepu jau antra karta bet jis vis tiek nesigauna nk nesuprantu dedu viska pagal recepta bet varske man niekaip neishkepa net nervai nelaiko :/

Labai gaila

Vytautai, labai gaila, kad antrą kartą nepavyko pyragas :( Ir tikrai neįsivaizduoju kuo galėčiau padėti, nes nežinau kaip gi ta varškė galėtų neiškepti...

Labai skanus pyragas!!!

Labai skanus pyragas!!! Patiko! Aciu uz receptuka! Kepsiu dar ir dar ir dar :)

Vytai, gal kartais varskes

Vytai, gal kartais varskes per mazai ir kiausiniu per daug? As dabar pirma karta kepiau si sedevra ir dejau du pakelius 9% varskes (ten tie pakeliai is tikro po 180 gramu, kaip, beje, ir sviestas, bent jau tas, kuri as pirkau). Ir ant du dvieju pakeliu varskes dejau du kiausinius. Gavosi super! O kepiau is tikro ilgiau nei valanda. Kita karta turbut deciau maziau cukraus, bet siaip receptas puikus! Sekmes :)

sweiki. tik ka ismeginaU si

sweiki. tik ka ismeginaU si recepta. jis tiesiog yra nuostabus ir paprastAS. esu db UK. negavau tikros Lietuviskos varskes, bet radau pirkti grudeta varske. buvo pigu, paprasta ir skanu. tas receptas primena i anglisa trupinini pyraga. anglai labai tai megsta, bet dazniausiai jie naudoja obuolius vietoj varskes. galit ismeginti:) SKANAUS.

pyragas

Nuosirdus aciu uz nuostabu receptuka. Pyragas liuks. Tik man truputi per saldus, bet su saldytomis braskemis labai tiko.
Mano seimyna suraite ji akimirksniu. Butinai reiks pasimaivyti tokiu nerealiu pyragu pries drauges.

o butinai reik vanilinio

o butinai reik vanilinio cukraus?

Martynai, tikrai nebūtinai

Martynai, tikrai nebūtinai reikia vanilinio cukraus. Gali nedėti, jeigu nemėgsti. Taip yra su visais prieskoniais, jie yra naudojami tam, kad suteiktų malonų skonį, bet jei skonis nemalonus, tai jie nėra privalomi recepte :)

Super pyragas :)

aciu Jums, Rima :) as dar melyniu saldytu su cukrum idejau i varske :) super gavosi :) labai labai skanu ..... kazkaip labai greitai jis pas mus isgaravo.... siandien reiks antra kepti ;)

Mmmm....dabar sis pyragas

Mmmm....dabar sis pyragas garuoja ant mano virtuvinio stalo ir kvepina visa buta :) o gavos tai labai gerai, greitai ir dieviskai skaniai! Patariu visiem issikept! Aciu uz toki skanu prancuziska pyraga:)

Tikrai, šis pyragas

Tikrai, šis pyragas nuostabus, o jei dar išmėginti visus čia pateiktus variantus... Ačiū už pasidalinimus įspūdžiais!

Tikrai labai paprastas

Tikrai labai paprastas receptas ir labai skanus, mažai terlionės.Ačiū

Kepkit drasiai ir jus :)

Labai skanus, tikrai nereikes ismesti. Tik siek tiek pamazinkit cukraus ;) skanaus!

lLabai skanus pyragas,bandau

l

Labai skanus pyragas,bandau su uogiene

labai skanus, tikrai

labai skanus, tikrai superinis. ir padaryt paprasta kaip 2x2. Aciu uz recepta! :) dabar jau trecia karta darau, bandau su kakava ir uogiene..

o man gavosi labai labai

o man gavosi labai labai skystas :(((

skystas ir toks kaip apkepas-

skystas ir toks kaip apkepas- o visai ne kaip varskes pyragas

nu nezinau ka blogai dariau

bet toks skystymelis

:(((

Vytautai, iš mano patirties

Vytautai, iš mano patirties su varškės kepiniais, manau per maža temperatūra ir gal per trumpai kepat (gal dedat į neįkaitusią orkaitę ?).

jūsų orkaitė gal rodo 200, o iš tikro kokie 180, tuomet varškei iškept amžinybės reikia.

 

vilmai

vilma,

gal dėjot labai skystą varškę, kur su vandeniu net būna berods iš liesųjų? bandykit su riebesne, ir jei yra to vandens, tai nupilkit ir tuomet jau trijų kiaušinių užteks į tokią varškę.

kita vertus, gali būti netinkamas kepimo režimas, gal ta varškė tiesiog dar neiškepus, varškė atrodo,kad greit turėtų pasiruošt, bet iš tikro vienas iš ilgiausiai kepamų pyragų orkaitėj. 

 

iš tikro laaabia super receptas, ačiū autorei.

na as dariau ne is varskes o

na as dariau ne is varskes o is varskes sureliu , kad butu skaniau

ir be to man per daug visas- tai dariau visko per puse- o kiausiniu dejau du

ZODZIU BEVILTISKA.. MAN

ZODZIU BEVILTISKA..

MAN TURBUT NELEMTA NORMALU PYRAGA ISKEPT

BANDAU ANTRA KART- ZIMIAI ILGAIU KEPA- O DAR VIS ZALIAS, ZALI MILTAI ANT VIRSAUS..

NESUPRANTU, MERGINOS KAIP JUM TAIP SKANIAI PAVYKSTA JIS.. NU MAN .. KAD IR LABAI STENGIUOS DEDU ``RYTO ``SURELIUS KUR VARSKINIAI SU RAZINOM- NU BET ... :((( DAUGIAU NEBEKEPSIU AMZIAMS.. :((((( :(((9

Vilmai

Vilma, kepkit su paprasta varske, o ne su sureliais :) o, kad skaniau butu - idekit tirstos uogienes :) turetu iseit ;) nenuleiskit ranku :) sis pyragas tikrai dieviskas ;)

Vilmai

Dar visada dedu tik 3 kiausinius, jei su uogiene - maziau cukraus  ir varske sausa maisiukuose kur buna po 0,5 kg. . Nu visada gaunasi :) pameginkit ;)

Maloniausias kvapas is ryto :)

Siandiena is ryto kepiau si pyraga, man gavosi labai puikiai :) Kvapas nerealus o skonis.... Tikrai kepsiu ir toliau si pyraga, nes man patinka kur nereikia labai daug pastangu. O jis paprastas, bet skonis ne :) Aciu uz receptuka ;)

prancuziskas pyragas

sveikos merginos,

siandien daraiu pyraga pirma karta gyvenime,man ta tesla tokia keista pasirode tai sugalvojau sumaisyti tesla su varske:))) dada sudejau i skarda,ir visa uzbarsciau kokoso drozlemis,namuciai kvepia Dieviskai...:))) o skonis zodziais nenusakomas...mmmm..karta paragaves negali sustoti:)))

Man sakyčiau nesigavo, labai

Man sakyčiau nesigavo, labai labai trupa, byra, nors atvėsintas yra. Taip pat atrodo taip lyg būtų varškės apkepas, nes labai daug įdaro, palyginus su tešla. Skonis neblogas, bet normaliai valgyt neina, vis byra.  

Labai skanus pyragas, į

Labai skanus pyragas, į varškę dar įdėjau razinų, ir visa šeima greitai suvalgėme pyragą, o ypač šiltas pyragas su šaltu pienu, idealu. 

pirmas bynas neprisvilo,

pirmas bynas neprisvilo, tiesa varske padariau skystoka, bet teko kept siek tiek ilgiau, kad varskes idaras nebutu skystas (kita kart zinosiu, kad nepersistengt). Siaip tai labai paprasta gamyba, labai kvapnu kai kepa(net vyras, kuris siaip pyragu nevalgo, sake gundantis kvapas) ir labai skanu. Siandien bandysiu padaryt toki panasu, tik su ryziu miltais vietoj paprastu ir su obuoliu idaru, ziuresiu kas gausis.