Savaitės meniu rimtai. Antra savaitė

Praėjusį sekmadienį rašiau apie tai, kad nusprendžiau išmėginti apsipirkimą iš karto visai savaitei ir savaitės bėgyje gaminti maistą pagal susidarytą meniu ir tam nupirktus produktus.Taip pat skundžiausi, kad neradau pirkti špinatų. Taigi, įspūdžiai po savaitės :)

Šią savaitę papildomai išleidau nepilnus dvidešimt litų, kuriuos sumokėjau už špinatus, ledus Linui ištraukto dantuko proga, želinius lipdukus ir bateriją Lino mašinytės pulteliui.  Trečiadienį, po Justo pamokėlės, pietavome kavinėje su tėčiu.

Valgyti teko daryti nemažai, t.y. turėjau drausimgai praleisti virtuvėje po mažiausiai pusantros valandos, ir visgi man smagiausia tai daryti rytais, kai tik atsikeliu, kad vėliau dienos eigoje nereikėtų. Dar antras kvėpavimas būna vakare. Todėl prisėdimas trumpam prie kompo ryte gali sugadinti visos dienos racioną, geriau prisėsti vakare, kai vaikai jau lovose, arba dienos metu, kai Justas miega, o Linas su Ieva žaidžia lauke.

Smagu yra tai, kad kasdien turėjome ko valgyti, t.y. nenutiko situacijos, kuomet galvoju "ką gi čia padaryti valgyti?", kai jau pilvas gurgia. Ir taip pat atliko dešrelių, dešros ir netgi tepamo kremo, vadinasi valgėme sveikesnį maistą! Vakarienių praktiškai negaminau, kaip ir garnyrų (bulvių), nes labai daug laiko reikia bulvėms nulupti :)

Atradau sprendimą duonos trūkumui. Kad į savaitės galą nereiktų eiti pirkti duonos (nes tada būtinai prisipirksi ir to, ko neplanavai), iškepiau duonelės iš Malsenos Pilno grūdo bandelių mišinio. Linas sakė, kad duona labai skani, bet ne visur tokios rasi nusipirkti. Tikra tiesa ;)

Su pienu sprendimo neturiu, matyt reiktų pieniškus patiekalus valgyti pirmoje savaitės pusėje.

Į savaitės galą pradėjau atsilikinėti nuo "plano", bet manau, kad reikalingas tam tikras lankstumas.

Jokių produktų neteko išmesti! Buvome sotūs ir davėme kai ką tėčiui pietums į darbą.

Taip pat atradau, kad į produktų sąrašą reikia įtraukti desertines varškes ir kelis šokoladus.

Šiandien sudariau meniu kitai savaitei ir važiuosiu vakare pirkti produktų. Iš tiesų sudaryti meniu nelengva, nesinori, kad patiekalai kartotųsi, bet idėjų trūksta. Norėčiau ką nors su kuskusu paprasto ir skanaus padaryti...

Šeštadienis

Manų košė

Trintų brokolių sriuba

Ryžių-krabų salotos

Sekmadienis

Varškėčiai

Žirnių sriuba

Kotletai, salotos

Jogurtinis pyragas

Pirmadienis

Grikių košė su dešrelėmis

Kopūstų sriuba

Špinatų pyragas

Morkų pyragas

Antradienis

Avižų košė su trintais serbentais

Lęšių sriuba

Daržovių ir vištienos troškinys

Trečiadienis

Kukurūzų košė

Žuvienė

Lietiniai blynai

Ketvirtadienis

Grikių kruopų košė

Šaldytų daržovių sriuba

Pica su brokoliais ir dešrelėmis

Varškės pyragas

Penktadienis

Perlinių kruopų košė

Pupelių sriuba

Kepta žuvis, salotos

Dėl penktadienio meniu kiek abejoju, nes penktadienį atvažiuoja Taize jaunimas ir tikriausiai juos teks maitinti pusryčiais. Gali tekti peržvelgti pusyčių meniu. Ir kitą savaitę matyt reikėtų apsipirkinėti ketvirtadienį, nes gegužės pirma, penktadienis bus nedarbo diena.

Komentarai

Troškiniai

Rima, norejau klausti jau perziurejusi jusu praejusios savaites meniu, bet dabar tai jau tikrai paklausiu: o jūsų šeima nevalgo troškinių? Kadangi tai vienas dažniausių mano gaminamų patiekalų, įdomu, kad tavajame meniu jų nėra. Aš tiesiog supjaustau mėsą gabaliukais ir dedu turimas daržoves ir taip gimsta, pvz., jautienos troškinukas su morkomis ir salierais:) Labai greita, skanu ir atstoja ir siruba ir antra patiekala:)
taip pat (jau seniau) esu atradusi toki patiekala: mesos kukuliai, kepti orkaiteje. Panasu i kotletus, bet sveikiau ir nereikia prie keptuves stoveti. Bet koki farsa (nuo tradicinio iki kalakutienos) sumaisau su trupuciu kiausiniu ir idedu plikytu aviziniu dribsniu. Suformuoju kukuliukus ir dedu i stiklini troskintuva su morkomis, svogunais ir dar bet kuo, ko yra. Tada truputis vandens ir - i orkaite. Puikiai iskepa, virsus truputi apskrunda, greitai pagaminama ir tikrai skanu:)
Ir abu sie patiekalai labai tinka, kai apsipirkineji karta per savaite:)

Mes tikrai valgom labai mažai

Mes tikrai valgom labai mažai troškinių. Aš verdu sriubas be mėsos, o tada kažką dar darau antram patiekalui. Tai susiję su mano šeimos maitinimosi ypatumais. Todėl manau, kad vieno standartizuoto meniu ir būti nelabai gali...
Ačiū už idėją apie orkaitėje keptus kotletus. Labai faina, nes sėdėti prie keptuvės labai ilgai užtrunka.
Taip pat pasidalinsiu dar neišbandytu mėsos apkepo receptu: faršas maišomas su kiaušiniais, batonu, prieskoniais (kaip netikram zuikiui), o po to dar dedama tarkuotų moliūgų, cukinijų ar patisonų. Viskas dedama į kepimo indą, paskirstoma ir kepama orkaitėje. Nebandžiau, nes šiuo metu dar ne moliūgų laikas.

Labai dėkui už puikias idėjas

Labai dėkui už puikias idėjas aš truputi pakeičiau nes mano vaikai varškiniai o vyras mėsinis - bet tikrai pasisėmiau šaunių minčių :)

I., džiugu, kad pasisėmėt

I., džiugu, kad pasisėmėt minčių :) Aš pastaruoju metu gyvenu sumaištyje - keičiasi gyvenimo ... stilius, aš lyg ir grįžau į darbą, vaikai į darželius, mokyklas, bet šventės, atostogos išmuša iš ritmo ir meniu, ir apsipirkimus. Bet reiks grįžti, nes dirbant ne mažiau savrbu žinoti ką kada gaminsi valgyti :)

oi, geras savaitinis

oi, geras savaitinis valgiarastis :)
mums jis netinka, nes tik as viena kruopas valgau, o abu vyrai (vyras ir sunus) darzoves ir mesa. mes del visokiu kriziu ir gaunamos algos laiko, ismokom apsipirkineti vienakart per dvi savaites. visada perkam saldyta akcijine zuvi (tikriausiai nemaistinga), akcijine vistiena (irgi geriau jei turim saldiklyje is tevu susitaupe), ir daugiau visokiu priedu - darzoviu, pieno produktai, kiausiniai, naturalus priskoniai ir t.t. dar pamegom zuvies lasisos farsa (bet irgi ten tikriausiai nieko gero, uztat pigus :) ) ir kepu ir patroskinu (kad suminkstetu) kotletukus. jau nezinau kiek metu gyvenam be orkaites, tai daugiau fantazijos lieka troskiniams ir sriuboms. farsas brangus, tad jei perku puse kg. tai dedu kukuliukus i sriuba. net kambariokems uztenka :)
dar labai naudinga perversti kulinarines knygas-uzmirsti receptai grizta. vis vyras primigtynai siulo koki sestadieni padaryti masini virtiniu ar koldunu seimynini gaminima ir uzsaldyma. bet neprisiverciu..
o siaip labai smagu is likuciu kazka gamint, tada ijungiu fantazijos mygtuka:) kaip vakar viriau grikiu kruopu sriuba.. nuviriau likusi vistos krutinkauli (krutinele idariau darzovem ir siandien ryte per pusvalandi patroskinau) su likusiais slieru stiebais ir isspaustos citrinos pusele. iberiau druskos ir likusiu grikiu kruopunuo koses. tai labai skaniai ir gaiviai suvalge :)
oi, daug prirasiau.. sorry