Keksas su razinomis

Ieškoaju sausainių recepto, o, kaip mėjau, rada puokų, nuostabų kekso su razinomis receptą. Tai Andriui, Ievai ir Justui, nes Linas razinų nevalgo.

300 g miltų

200 g sviesto

200 g cukraus

4 kiaušiniai

200 g razinų

3 g kelimo miltelių

Vanilės

Cukraus pudros papuošimui.

Prieš pradedant gaminti keksą yra gerai išsiimti sviestą ir kiaušinius iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Sviestą išsukame iki purumo (na, aš neturiu tiek kantrybės, todėl tiesiog pasuku šiek tiek, kol jis pasidaro mažais gabalėlais, bet nesekite mano plogu pavyzdžiu :) ), miltus, cukrų ir kepimo miltelius reiktų išsijuoti si kartu sumaišyti (bet aš taip nedarau...). Tada į sviestą įmušame vieną kiaušinį, pamaišome, dedamie šaukštą miltų-cukraus-kepimo miltelių mišinio, pamaišome ir vėl kiaušinį ir šauktą mišinio ir t.t. kol galiausiai sudedame visus miltus. Tada sudedame vanilę ir razinas ir sumaišome. Gaunasi tokia lipni tešla.

Orkaitę įkaitinu iki 200 C. Siaurą ilgą kepimo skardą iškloju kepimo popieriumi. Tada į ją suverčiu ir išlyginu (kiek pavyksta) kekso masę. Knygoje perskaičiau, kad keksai kildami vis tiek sutrūksta, tai kad sutruktų gražiai, reikia riebaluotų (sviestuotu) peiliu perbraukti per vidurį išilgai. Pirmą kartą pažiūrėjau į tą reikalą skeptiškai, nors ir padariau - dryžio beveik nesimatė, o ir pats peilis tik apsivėlė kekso mase. Bet kepdamas iškilo ir sutrūko kaip tik ten, kur buvo braukta. Arba galima perbraukti šlapia mentele.

Kepti 200 C karštumo orkaitėje apie 50-60 min.

Atvėsinama 4-5 val. formoje. Tada išimama ir greitai suvalgoma.

Kai iškepiau pirmąjį, skonis pasirodoė toks, kaip parduotuvinio, kurį Andrius perka. Bet Ievutė užprotestavo - keksas ne toks, nes neapibarstytas cukraus pudra!