Virtuvė

Fantastiškai skanūs Brauniai iš Londono

Brauniai200 g sviesto (ištirpdyti)

200 g juodo šokolado (ištirpdyti inde su karštu vadneniu)

85 g miltų ir 40 g kakavos (persijoti viską į vieną dubenį)

200g balto šokolado (sutrupinti gabalėliais)

3 dideli kiaušiniai ir 250 g cukraus (suplakti mikseriu 3- 8 minutes iki masė padvigubės ir pasidarys tiršta)

Orkaitę įkaitinti su vėjeliu iki 160 C.

Kepimo indo dugną padengti kepimo popieriumi. Pats indas, jei kvadratinis, tai kraštinė 20 cm, jei apvalus, tai skersmuo apie 23 cm.

Į išplaktą kiaušinių-cukraus masę supilti juodą šokoladą ir sviestą. Maišyti taip: mentele pradedate nuo vieno dubens krašto, leidžiatės per dugną ir iškylate kitame krašte. Dubenį pasukate ir kartojate judesį kokius 8 kartus. 

Sorų dribsnių ir obuolienės sausainukai

Sorų dribsnių sausainukaiReceptą nusižiūrėjau ir adaptavau savo reikmėms iš http://www.sauletavirtuve.lt/?p=4652. Kiekis didelis, nes mano šeima yra nemaža, jeigu norite mažesnio kiekio - dalinkite viską per pusę.

170 g aliejaus

270 g cukraus

4 valgomi šaukštai linų sėmenų, juos reikia sumalti

10 valg. šaukštų šalto vandens (jais atskirame dubenėlyje užpilame sumaltus sėmenis ir palaikome, kol visa kita paruošime)

2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

280 g miltų

280 g sorų dribsnių

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

1/2 arbatinio šaukštelio druskos

2 arbatiniai šaukšteliai cinamono

1 arbatinis šaukštelis muskato

2-3 saujos razinų

1 ir 1/2 puodelio skystos obuolienės (panašaus skystumo kaip parduotuvėse parudotami trinti obuoliai)

Daržovių apkepas

Du dideli raudoni svogūnai, supjaustyti

Du dideli pomidorai, supjaustyti

Pusė didesnio indelio konservuotų ananasų gabaliukais

300 g. dešros ar virto kumpio, supjaustyto gabaliukais

4 kiaušiniai, išplakti

Žiedinis kopūstas, susmulkintas virtuviniame kombaine peiliu

0,5 šaukštelio druskos

Picos prieskonių, česnako granulių

Aliejaus kepimo indui patepti.

Viską sumaišyti ir kepti orkaitėje 180 C temperatūroje apie 35 min.

Orkaitėje keptas blynas

Orkaiteje keptas blynas su obuoliaisDar vienas puikus receptas iš Ingridos, kuri, priešingai nei amerikietės namų šeimininkės, dalinasi receptais. Dalinuosi ir aš :D

4 kiaušiniai

1 puodelis pieno

1 puodelis miltų

Žiupsnelis druskos

Truputis vanilinio cukraus

Gabalėlis sviesto

Įjunkite orkaitę, į kepimo indą įmeskite sviestą ir įdėkite į orkaitę. Tegul kaista ir tirpsta, kol jūs paruošite tešlą. O ji ruošiama labai paprastai: suplakite likusius produktus į vientisą masę. Kai sviesta ištirpsta, ištraukite kepimo indą, paskirstykite sviestą ant jo sienelių. Supilkite tešlą ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 min 180 C. Iškepęs bus tada, kai pakraščiai ims lipti į viršų :D Iškepusį pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite gabalėliais ir valgykite!

Labai skanus morkų išspaudų pyragas

3 puodeliai (300 ml) morkų išspaudų

apie 100 ml morkų sulčių

nepilnas puodelis cukraus

3 valgomi šaukštai grietinės

4 kiaušiniai

100 g tirpinto sviesto

2 arbatiniai šaukšteliai kelpimo miltelių

Cinamono, vanilinio cukraus ar net imbiero miltelių pagal skonį

2 puodeliai miltų

pora didelių saujų razinų.

Viską sumaišyti. Gaunasi tokia tiršta masė, labiau vienas gumulas negu tyrė. Kepimo indą ištepti aliejumi, suversti ir paskirstyti masę po indą. Kepti 180C orkaitėje apie 40 min arba kol iškeps vidus.

Labai skanus morkų pyragas :D Valgyti užsigeriant išspaustomis morkų sultimis ;)

Meduoliniai sausainiai

200 g. sviesto               

4 tryniai

1 kiaušinis                    

200 g. cukraus pudros

Viską išsukti

 

200 g.grietinės

1 š. sodos

Sumaišyti ir sudėti į tešlą.

 

200g. medaus

0,5 š. cinamono

0,5 š.gvazdikėlių

0,5 š. imbiero

0,5 š. muskato

Pakaitinti, sumaišyti ir pavėsusį supilti į tešlą.

 

Apie 800g. miltų. Užminkyti tešlą. 1 valandai padėti į šaldytuvą.

 

Kočioti meduolius. Kepti .

 

Glajui - 2 baltymai, 2 stikl. cukraus pudros.

Eklerinis tortas

Tešla:

1 puodelis vandens

120 g sviesto

1 puodelis miltų

4 kiaušiniai

Užvirti vandenį su sviestu, suberti miltus, sumažinti kaitrą ir maišant pavirti, kol sukibs į vieną gabalą. Pravėsinti ir po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant tešlą po kiekvieno. Skardą iškloti tešla, pakraščiuose paformuojant pakilimą. Kepti 200C orkaitėje 30 min. Visiškai atšaldyti. Neišimti iš kepimo indo.

Įdarui

2 pakeliai pudingo miltelių

4 puodeliai pieno 

1/2 puodelio cukraus

250 g varškės pyragui kepti (tokios, kuri jau minkšta, švelni, be jokių gumuliukų)

Pudingo miltelius sumaišyti su puodeliu pieno. Likusį pieną užvirti ir greitai maišant supilti piene ištirpintus pudingo miltelius, maišyti kol sutirštės. Suberti cukrų, sudėti varškę ir išsukti iki vientisos masės. Supilti ant ataušusios iškeptis plikytos tešlos. Atšaldyti.

Trečias sluoksnis

1 pakelis vanilinio tortų kremo

300 g pieno

Dar vienas būdas paslėpti daržoves vaikų maiste

Maniškiai, kaip ir daugelis vaikų, nelabai mėgsta valgyti daržoves (moksininkai netgi yra nustatę to priežastis), todėl vis tenka galvoti kaip jas pateikti taip, kad valgytų ir neįtartų :D Pasidalinsiu vienu paprastu būdu kaip patiekti daržoves nepastebėtas (bet ir gaminimo procese gali tekti atsisakyti vaikų pagalbos).

Kadangi viena daržovė, kurią mielai vaikai valgo yra pomidoras kečiupo pavidalu, šis receptas grįstas būtent šios dažovės (t.y. kečiupo) maskuojamomis savybėmis.

Pasiruoškite picos tešlą.

Aguonų pyragas

2 kiaušiniai

1 stkl. manų

1 stkl. cukraus

1 stkl. grietinės ar natūralaus jogurto

0,5 stiklinės aguonų

1 v. š sviesto

kepimo miltelių.

Viską sumaišyti ir kepti 180C orkaitėje apie 20 min. Iškepusį pabadyti šakute ir perpilti kondencuotu pienu.

Sausainiai žindyvėms

1 puodelis miltų

0,5 a.š. kepimo miltelių

3/4 puodelio cukraus

2 a.š. linų sėmenų

1 a.š. vanilinio cukraus

1 a.š. cinamono

2 a.š. alaus mielių (būtinoji dalis)

1 a.š. anyžinės ožiažolės (būtinoji dalis)

0,5 a.š. druskos

1,5 puodelio avižinių dribsnių

200 g razinų

0,5 puodelio ištirpinto sviesto (apie 150 g)

1 didelis kiaušinis

4-5 v.š. vandens

Surinktas turinys